interviews & misc. 
back
Essays-osion prologi
01.03.2004
by: Jouni Väänänen

Esseiden prologi

SESSIONS2:n "essays" osuus tulee sisältämään pohdintojani ja niihin liittyviä kirjoituksia "bilekuvauksesta" eli elektronisen musiikin ympärillä pyörivien tapahtumien valokuvaamisesta. Esseet eivät juurikaan tule sisältämään teknisiä ohjeita tai kuvausmetodieni selityksiä, koska olen sitä mieltä että kunkin bilekuvaamisesta kiinnostuneen henkilön on syytä opetella nämä asiat itse. Näin en niinkään sano pahansuopuuttani, vaan lähinnä siksi että vastaisuudessa saisimme nähtäväksi yhä laajemman kuvien tyylillisen kirjon eri kuvaajien toimesta. (Asioiden oppiminen yrityksen ja erehdyksen kautta on sitä paitsi näkemykseni mukaan huomattavasti palkitsevampaa kuin muiden kehittäminen metodien mahdollisimman tarkka replikointi.)

On syytä myöskin heti tässä vaiheessa kirjoittaa, että esseet tulevat olemaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä sangen kuivakkaa luettavaa ellei niiden lukija ole vähintäänkin semi-vakavissaan kiinnostunut bilekuvauksesta jo entuudestaan. Sisältönä tulee olemaan eettistä pohdintaa, toimintatapojen analyysiä ja muuta mukavaa, jonka viihdearvo on PulttiBois-mittarilla mitattuna hyvin paljon lähempänä nollaa kuin kymmentä. Tulen kirjoittamaan niin kuvaajien oikeuksista kuin velvollisuuksistakin, mutta vaikka ajatusteni pohjana onkin tätä kirjoitettaessa kolmen vuoden kokemus ja näkemys asiasta, niin kehotan lukijoita suhtautumaan kirjoittamaani oletusarvoisesti ainoastaan yhden miehen mielipiteenä, jonka painoarvo vähintäänkin kyseenalaistettavissa. Myönnän nimittäin itsekin, että omaan tendenssin mennä asioiden pohdiskelussa ja siitä johdetuissa lopputuloksissa usein hieman liian pitkälle.

Jos esseistä ja niiden sisällöstä tulee kommentoitavaa, niistä voi lyhyesti mainita itse esseen alla, mutta toivoisin että pidemmät puheenvuorot ja mahdolliset väittelyt suoritetaan joko Klubituksella tai Platinumilla. Iskeäkseni hieman vettä myllyyn ilmoitan jo tässä vaiheessa, että ensimmäinen varsinainen essee tulee käsittelemään "räpsijöiden" ja varsinaisten kuvaajien oikeuksien välisiä eroja ja sitä olisiko osan yleisöstä syytä jättää kamerat suosiolla kotiin.

Toivottavasti kirjoitukset herättävät tunteita suuntaan tai toiseen.

Terveisin,
Jone


Name:

Comment:
[16.11.2012 08:18] DRx:
Ei ole oikein esseitä näkyny =) Sääli, olisin ollut kiinnostunut.
[12.02.2008 15:51] Sketsi:
Äh, mitäpä suotta. Antaa kuvien puhua puolestaan ;)
[08.05.2007 11:09] Jone:
Pitäisköhän mun näin kolmisen vuotta myöhemmin oikeasti alkaa kirjoittamaan niitä esseitä jossain vaiheessa kun aikaa olis?
SESSIONS2 on Facebook SESSIONS2 on Twitter © SESSIONS2