interviews & misc. 
back
Avoin kirje Jore Puusalle
28.03.2013
by: Karo Holmberg

Iltaa²!

Ilta on ollut hyvin mielenkiintoinen. Wonder Festival ja sen ohessa Kuvaustiimimme on Jore Puusan blogissa yhdistetty huumetapahtumien kuvaamiseen. Jore kertoo journalisti- ja poliisilähteiden antavan ymmärtää, että huumeet ovat näissä tapahtumissa aina läsnä. Kuvajournalismin opettajalta on kuitenkin jäänyt tilastot tutkimatta sen suhteen missä niitä huumeita ihan oikeasti liikkuu.

Jore Puusa on kertonut myös olevansa nuorten ammattivalokuvaajien asialla puolustaen heidän oikeuksiaan. Minulle, nuorelle ammattivalokuvaajalle, Puusa ei ole tehnyt muuta kuin haittaa. Aiheetonta arvostelua ("kritiikkiä") ja halventamista. Vikoja kuvista hän ei kuitenkaan ole pystynyt osoittamaan. Vikoja hän ei myöskään osoittanut SESSIONS2-tiimin kuvaustyöstä Wonder Festivaalin osalta - meistä suurin osa on myös nuoria yrittäjiä joita Puusa väittää tukevansa. Puusan tukemista on ollut mm. syytökset virheellisestä markkinoinnista, valehtelusta sekä ties mistä.

Esitin Jore Puusalle haasteen, joka ilmeisesti oli hänelle ja hänen ammattivalokuvaajakyvyilleen liikaa. Hän ei koskaan ottanut minuun yhteyttä, ei sähköpostitse tai puhelimitse. Ei esittänyt edes korvaavaa kuvaajaa tilalleen. Sen sijaan sain lukea hänen blogistaan olevani yksi syypää bloginsa alasajoon. Mainittakoot, että Jore Puusa on uhkaillut bloginsa alas ajolla jo vuosia. Joren sanoin: "Kiitos kuluneista kahdeksasta bloggausvuodesta ja kaikkien blogieni lähes miljoonasta sivunavauksesta.".

Haluaisin vilpittömästi kiittää Jorea kaikista näistä vuosista (joiden aikana en seurannut tekemisiäsi). Olet osoittanut monelle valokuvaajalle suunnan miten hoitaa ammattiaan kunnialla. Haluan myös SESSIONS2:n Site Managerin muodossa esittää vaatimattomat kiitokset myös kaikkien kolmen miljoonan sivulataajan puolesta jotka ovat meidän vaatimatonta saittiamme katsoneet vuosien varrella, saitti mistä löytyy vain "tavanomaista amatöörikuvaa".

Koska nimesit minut yhdeksi syyksi valokuvausblogisi sulkemiseen, pidän sitä merkittävän tekona valokuvauskulttuurin saralla. Otan vastaan rahalahoitukset tilille FI66 3131 1001 0858 06 (Karo Holmberg). Viitteeksi: Suomen valokuvauskulttuurin tukeminen. Tili on yritykseni tili ja maksamanne summa sisältää ALV:tä 24%. Yritykselleni jäävät rahat siirrän nuorten huumeidenvastaisen työn tukemiseen parhaimmaksi katsomaani kohteeseen sijoitettuna.

Karo Holmberg
Site Manager, SESSIONS2
Ammattivalokuvaaja (VAT)


Name:

Comment:
[28.11.2015 08:18] Make:
Totta, kyseisen tyypin (Puusa) mielestä hän on maailman paras valokuvaaja ja muut ei ole yhtään mitään. Olivat sitten ammattilaisia tai harrastajia.
SESSIONS2 on Facebook SESSIONS2 on Twitter © SESSIONS2