interviews & misc. 
back
Site Manager Karo Holmberg haastaa Jore Puusan
27.03.2013
by: Karo Holmberg

Iltaa!

Wonder Festivalin jälkimainingeissa SESSIONS2:n perustaja Jouni Väänänen kirjoitteli pienimuotoisen artikkelin tiimimme toiminnasta blogiinsa "Muotoa etsimässä". Tämä kirjoitus osui ilmeisesti monelle valokuvaajalle tuttua Jore Puusaa herkkään kohtaan ja hän tuli tavoilleen uskollisena kyseenalaistamaan tekemisemme sekä ammattimaisuutemme. Puusa tiedusteli: "Missä ovat ne maamme ammattimaisimmat tapahtumakuvat? Ovatko ne jossain piilossa? Tässä kun on näkyvillä aivan tavanomaista amatöörikuvaa..."

Päätin ottaa härkää sarvista ja haastoin Jore Puusan henkilökohtaisesti ja julkisesti näyttämään meille miten kovan luokan ammattilainen hoitaa tapahtumakuvauksen. Haasteen sisältö lyhykäisyydessään on, että Puusa tekee vastaavanlaisen ja kokoisen gallerian siinä ajassa minkä mekin yleisesti tapahtumakuvaukseen käytämme. Gallerian tulee olla teknisesti ja sisällöllisesti samaa tasoa. Lupauduin myös sopimaan Puusan kanssa keikkapalkkiosta mikäli ei halua vastata haasteeseen vaan ottaa kuvauksen vastaan työtehtävänä. Palkkion maksan omasta pussistani mikä tekeekin minusta asiakkaan. Mikäli Puusa ei pysty täyttämään hänelle asetettuja laatu- ja sisältövaatimuksia, reklamoin hänen työpanoksestaan kuten maan tapoihin kuuluu.

Jouni Väänänen on ottanut Jore Puusaan yhteyttä henkilökohtaisesti esittäen antamani haasteen selventäen, että toivomme hänen tarttuvan siihen tavalla tai toisella. Näin hänelle on suotu mahdollisuus osoittaa miten todellinen ammattilainen hoitaa tapahtumien dokumentoinnin koska me emme harjoittelusta huolimatta kykene "tavanomaista amatöörikuvaa" parempaan suoritukseen.

Lisäyksenä tähän haasteeseen esitän seuraavaa: Koska Puusa on oikeutettu arvioimaan tekemäämme työtä mutta ei ikänsä (tai muiden rajoitteiden vuoksi) ole välttämättä kykenevä vastaamaan esittämääni haasteeseen, hän voi ehdottaa korvaavaa kuvaajaa tilalleen. Mikäli Puusa haluaa näin toimia, toivoisin kyseessä olevan joku niistä raudanlujista ammattilaisista joita Jore Puusa arvostaa ja jonka ammattiosaaminen on sillä tasolla minkä penäämisestä Jore Puusa on kuuluisa.

Tahtoisin painottaa, että tätä ei kirjoita harrastajavalokuvaaja Kotkasta, vaan ammattivalokuvaaja jolla on takataskussaan paperi. Tämä paperi on saatu todistuksena ammatillisesta koulutuksesta. Ammatilliseen koulutukseen Jore Puusa viittaa sähköpostiviestissään sanoin: "ammattilaisuuden kriteeri nro 1".

Karo Holmberg
Site Manager, SESSIONS2
Ammattivalokuvaaja (VAT)


Name:

Comment:
SESSIONS2 on Facebook SESSIONS2 on Twitter © SESSIONS2